Fout
  • Het template voor deze weergave is niet beschikbaar. Neem contact op met de websitebeheerder.

Over de dag zelf

De dag van het assessment ziet er voor iedereen anders uit. Hieronder staan de belangrijkste zaken om mee rekening te houden. Lees het door zodat je een goede indruk krijgt van hoe de dag er voor jou uit kan zien en waar je op moet letten.

Je voortgang bijhouden ? Word gratis lid of login !

Algemeen

Eerdere ervaring met het assessment

Een assessment wordt door velen als stressvol ervaren. Het is daarom verstandig om je goed voor te bereiden en daardoor iets van die stress weg te nemen. Een assessment ziet er dan wel voor iedereen anders uit, toch zijn er bepaalde punten die bij ieder assessment hetzelfde zijn. Deze punten worden in dit onderdeel behandeld. Lees de punten aandachtig door en doe hier je voordeel mee op het assessment!

Het assessmentbureau

Assessmentbureaus komen er in zeer veel vormen en maten. In principe komen deze bureaus in grote mate overeen, maar er zijn wel een aantal verschillen. Zo maken grote assessmentbureaus meestal gebruik van testlokalen, waar meerdere mensen tegelijk achter een computer worden getest. Bij kleinere assessmentbureaus kan het voorkomen dat je je eigen “privé” kamer hebt. De sfeer bij kleinere assessmentbureaus is meestal informeler dan bij de grotere bureaus. Het komt bij kleinere bureaus ook geregeld voor dat medewerkers een dubbele rol hebben. Dus de psycholoog die op het ene moment een interview bij je afnam is het volgende moment observator bij het rollenspel. Bezoek de website van je assessmentbureau om een goede indruk te krijgen.

Persoonlijk

Mentale fitheid en slapen

Beoordeel zelf voordat je aan je assessment begint of je optimaal kan presteren. Zaken als depressiviteit, vermoeidheid en ziekte kunnen je kans om goed te presteren negatief beïnvloeden. Mochten er zaken in je leven zijn die je prestatie negatief kunnen beïnvloeden, kan het verstandig zijn om het assessment te verzetten naar een later moment. 

Een assessment wordt over het algemeen als zeer vermoeiend ervaren. Zorg er daarom voor dat je fit aan het assessment begint. Een goede nachtrust, een stevig ontbijt en op tijd van huis vertrekken dragen daaraan bij. Gebruik geen slaapmiddelen, deze kunnen nog doorwerken op de dag van het assessment zelf. Bereid je ook niet tot midden in de nacht voor, het is belangrijker om fit te beginnen aan je assessment.

Uiterlijk

Je uiterlijk en daarmee je overkomen speelt een rol tijdens je assessment. Een belangrijk onderdeel daarvan is je kleding. Zorg ervoor dat je geschikte kleding draagt; je kleding moet bij de functie passen (vergeet niet je accesoires, zoals horloge, ketting, tas etc). Zorg dat je kleding net iets netter is dan in de functie gewenst is; het motto van MijnAssessment is dress-above-the-rest. Zorg ervoor dat je kleding en accesoires de dag voor het assessment klaarliggen. Als je nieuwe kleding hebt, zorg ervoor dat je deze al een keer hebt gedragen, zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Een jasje is en handig kledingstuk, mocht het te warm worden dan kan je deze altijd even uitdoen. Tevens is een jasje handig om zweetplekken te verbergen (let op! doe je jasje aan tijdens de rollenspellen, dit is wel zo netjes).

Neem voor de zekerheid een extra shirt mee. Mocht je per ongeluk je shirt bevuilen, dan heb je iets anders om aan te trekken.
Het is ook belangrijk dat je lekker ruikt. Als je een parfum draagt, matig dan met penetrante geuren. Het kan zeer indringend zijn als iemand sterk ruikt. Gezien het assessment een lange dag kan zijn, is het verstandig om extra deoderant mee te nemen.
Mocht je zorgen maken over je uiterlijk, ga dan voor je interview/rollenspel en overige gesprekken even naar de wc, voor een laatste controle. Zo weet je dat je over je uiterlijk geen zorgen hoeft te maken.

Praktische zaken

Reizen

De belangrijkste regel is: kom op tijd. Maak daarom van te voren een ruime inschatting van je reistijd. Kies voor het reizen een voor jou ontspannen manier van reizen. Mocht je heel ver van het assessmentbureau afwonen, kan het handig zijn om te overnachten bij een vriend(in) of hotel in de buurt. Dreig je desondanks toch te laat te komen, neem dan contact op met het assessmentbureau om ze hiervan op de hoogte te stellen. Het is daarom belangrijk om het telefoonnummer van het assessmentbureau op te slaan in je telefoon. Mocht je met de auto reizen, zorg dan dat je van te voren weet waar je kunt parkeren. Belangrijk bij het reizen is dat je ontspannen reist, ga dus niet nog even mailtjes beantwoorden of afspraken nabellen. Het is een belangrijke dag en waarvoor je alle energie nodig zal hebben. 

Assessments kunnen op verschillende locaties worden gehouden. Bij het assessmentbureau zelf, op locatie of een conferentieoord. Houd er rekening mee dat je soms zelfs nog in het gebouw moet zoeken.

Eten en drinken

Voor het eten en drinken geldt dezelfde principe als voor het slapen; wijk niet af van je routine. Het is belangrijk dat je niet ineens heel anders gaat eten, dit kan een effect hebben op je prestatie (eet de dag voor het assessment ook niet extreem kruidige gerechten, veel uien of chili-con-carne). Wees ook behouden bij een luxe lunch, als deze je wordt aangeboden. Het is verstandig om van te voren uit te zoeken of je een lunch krijgt.

Tijdens groepassessments wordt er meestal samen gegeten. Dit is een uitgesproken kans om met de prominenten van het bedrijf te praten (maar maak het niet te gek, er moet ook gegeten worden). Mocht je tijdens de pauze even een momentje voor jezelf willen nemen, excuseer je dan even.
Assessments zijn inspannend en kosten veel energie, het is altijd verstandig om iets "te snacken" mee te nemen, zoals bijvoorbeeld een energiereep.
Zorg dat je voldoende drinkt tijdens de dag. Tijdens het interview en rollenspellen is het verstandig om hooguit een glaasje water te drinken (koffie/ thee krijg je meestal niet op en aan het einde van het gesprek is de koffie koud. Daarbij zorgt koffie voor uitdroging. Dit is lastig want meestal krijgen mensen een droge mond en lippen tijdens het interview).

Telefoon

Iedereen gaat verschillend met z’n telefoon om, daarom is het belangrijk dat je zelf kijkt of je je telefoon aanlaat of niet. Het is wel handig om je telefoon mee te nemen, voor het geval dat je vertraagd bent. Tijdens de testen en rollenspellen kan je beter je telefoon uitzetten. Meestal zit er tijdsdruk op de testen en hierom wil je niet afgeleid worden door je telefoon (dus ook niet op trillen, knipperen of iets dergelijks). Mocht je een belangrijk telefoontje verwachten kan je de receptioniste vragen om jouw telefoon op te nemen en de boodschap te noteren.  

Het is handig om de tijd bij te houden gedurende de dag, maar het is beter om hiervoor een horloge te gebruiken dan een telefoon.
Tijdens je pauzes kan je gebruik maken van je telefoon, maar bepaal voor jezelf of dit ontspannend is of niet. Ga in ieder geval geen werkmail, werktelefoontjes plegen (naast dat het energie kost, kan het ook overkomen alsof je niet je volledig inzet voor het assessment en je het assessment niet serieus neemt).

De dag zelf

Logistiek van de dag

Het begint met het ontvangst. Bij de kleinere assessmentbureaus zal je waarschijnlijk persoonlijk worden ontvangen en in een wachtruimte worden geplaats. Bij de grotere assessmentbureaus zal je waarschijnlijk in de ontvangstruimte plaats moeten nemen. In-compagny assessments vinden meestal plaats op een conferentieoord, of op het bedrijf zelf. In alle gevallen kan je andere deelnemers tegenkomen. Je hoeft niet perse te praten met de andere deelnemers, het gaat immers om jezelf. Doe waar je zelf zin in hebt, als je het leuk vindt om te praten kan je praten, maar let erop dat je de andere deelnemers niet stoort. Waarschijnlijk wordt je opgehaald door de testassistent en in sommige gevallen de psycholoog. Deze brengt je naar het eerste onderdeel van de dag.

Programma en pauzes

Meestal wordt er een strak programma gehanteerd. Waarbij je gestructureerd de verschillende onderdelen van een assessment moet doorlopen, zoals intelligentietesten, rollenspellen en interviews. 

Tussen de onderdelen door kan het voorkomen dat er kleine pauzes zijn (dit komt doordat het aantal deelnemers en dat iedereen klaar moet zijn). Tijdens de pauzes ben je niet actief bezig met je assessment, dus zorg voor een ontspannen afleiding. Meestal vinden de verschillende onderdelen in verschillende ruimtes plaats. Door een testassistent word jij geleid naar de juiste locatie. Veelal geeft de testassisstent je ook instructies geven (meestal zowel mondeling als schriftelijk). Het strakke programma zorgt ervoor dat je zelf weinig invloed hebt op het programma en de instructies. Ga bij jezelf na of je hier goed mee om kan gaan. Zorg dat je ondanks het strakke programma een proactieve houding aanneemt.

Instructies

Tijdens het assessment zal je instructies krijgen over de verschillende onderdelen. Hoewel de meeste instructies ook geschreven zijn, is het belangrijk dat je, tijdens de gesproken instructies, goed en actief luistert. Zijn er zaken onduidelijk vraag dan om verduidelijking (achteraf klagen heeft meestal weinig zin). Ga geen tijd proberen te rekken door vragen te stellen. Denk niet ik begrijp dit al, laten we aan de slag gaan, maar luister goed naar de instructie. Het komt vaak voor dat je toch nog een goede aanwijzingen en/of handige tips meekrijgt.
Na elk onderdeel bestaat de mogelijkheid om even stoom af te blazen, wat te drinken of een sanitaire stop in te lassen. Maak hiervan gebruik en lucht je hart. Let wel op dat je niet gaat mekkeren of klagen, want je wordt meestal nog wel geobserveerd. Het komt ook voor dat er wordt gevraagd hoe je het vond gaan. Wees in zo’n geval realistisch, je kan zeggen wat je goed vond gaan, maar ook wat je minder goed vond gaan en hoe je het anders zou aanpakken. Dit getuigd meestal van inzicht en wordt veelal gewaardeerd.
Tijdens de dag ontvang je geen feedback over je prestatie (tenzij ze je leervermogen willen meten). Dit wordt gedaan, zodat je prestatie tijdens de dag geen invloed heeft op de nog te komen onderdelen. Uiteindelijk word je op beoordeeld op het "totaal plaatje". Probeer je prestatie niet in te schatten, maar probeer te denken dat je je best hebt gedaan . Je prestatie en behaalde resultaat komt later (je gevoel over de prestatie is een zeer slechte voorspeller voor hoe je het assessment hebt gemaakt).

Onduidelijkheden en evaluatie

Mochten er zaken onduidelijk zijn, vraag het dan! De testassistent en de psycholoog zijn er voor jou om je zo goed mogelijk te laten presteren. Ook als er zaken fout gaan tijdens het assessmentis het slim om dit aan te geven. Er zal dan worden gekeken of het kan worden opgelost. Uiteindelijk is de psycholoog eindverantwoordelijke en zal hij/zij een beslissing nemen.

Evaluatie

Aan het einde van de dag is er een evaluatie hierin heb je de mogelijkheid om de dag te evalueren. De psycholoog zal je naar alle waarschijnlijkheid vragen hoe je de dag vond gaan? Geef hierop eerlijk antwoord, dit wordt gewaardeerd. Ga niet zitten klagen over vieze koffie of dat de acteurs hun vak niet verstaan. Hou het netjes. Tijdens de evaluatie worden je prestatie, resultaten en uiteindelijk de conclusie niet gegeven, ga daar ook niet naar vissen. Meestal ontvang je de resultaten met eindconclusie binnen een week. Mocht je het niet eens zijn met het beeld dat de psycholoog over jouw heeft kan je dit bespreken. Maak er geen welles-nietes spel van, maar probeer er samen een constructief gesprek van te maken.

Voorbeeld Programma

Voorbeeld assessmentprogramma

Een assessment neemt doorgaans een dag in beslag. Meestal worden de intelligentietesten en persoonlijkheidsvragen in de ochtend afgenomen. (soms heb je de mogelijkheid om de persoonlijkheidsvragenlijsten al thuis te maken). Hieronder staat een voorbeeld van een programma.

Tijd: Activiteit:
09:00 – 09:15 Ontvangst en briefing deelnemer
09:15 – 10:15 Intelligentietesten
10.15 – 10:45 Big Five, persoonlijkheidsvragenlijst
10.45 – 11:45 Interview
11:45 – 12:30 Lunch
12:30 – 12:50 Voorbereiden simulatie 1
12:50 – 13:15 Simulatie 1
13:15 – 13:35 Voorbereiden simulatie 2
13:35 – 14:50 Simulatie 2
14:50 – 16:20 Schrijfopdracht: Plan van Aanpak
16:20 – 17:20 Afrondend gesprek

Pauzes

Hoewel er geen pauzes staan gepland, is het wel mogelijk om even pauze te houden. Benut deze pauzes door bijvoorbeeld naar de w.c . te gaan, een sigaretje te roken of iets te drinken.

Reacties   

 
#11 usuxirixeo 29-07-2019 02:08
Amoxicillin 500mg Capsules: http://mewkid.net/order-amoxicillin/ Amoxicillin znb.vlwf.mijnas sessment.nl.yfa .pk http://mewkid.net/order-amoxicillin/
Citeer
 
 
#10 wubirpu 29-07-2019 01:24
Buy Amoxicillin: http://mewkid.net/order-amoxicillin/ Amoxicillin sgp.qqtm.mijnas sessment.nl.jqq .rb http://mewkid.net/order-amoxicillin/
Citeer
 
 
#9 upoteze 21-07-2019 15:17
Amoxicillin: http://mewkid.net/order-amoxicillin/ Amoxicillin Online gjo.iymo.mijnas sessment.nl.qqv .vm http://mewkid.net/order-amoxicillin/
Citeer
 
 
#8 Download 30-05-2019 20:50
It is really a nice and helpful piece of info. I'm glad that you simply shared this useful info with us.
Please stay us informed like this. Thank you for sharing.


Here is my web page: Download: https://www.sadhguruuniversity.com/blog/4327/chandni-chowk-to-china-full-movie-hd-free-download-torrent-yify-tv-watch/
Citeer
 
 
#7 Download site 26-05-2019 03:51
I know this if off topic but I'm looking into starting my own blog and was wondering what all is needed to get set up?
I'm assuming having a blog like yours would
cost a pretty penny? I'm not very internet smart so I'm not 100% certain. Any tips or advice
would be greatly appreciated. Appreciate it

Also visit my homepage :: Download site: http://home.top0514.com/space.php?uid=35036&do=blog&id=45386
Citeer
 
 
#6 1 14-04-2019 07:27
I take pleasure in, result in I found exactly what I used to be looking
for. You have ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a nice day.
Bye

Check out my web blog :: 1: https://sto54.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2729272
Citeer
 
 
#5 1 05-03-2019 09:04
Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something.
I think that you can do with a few pics to drive the message home a little
bit, but other than that, this is magnificent blog.
A fantastic read. I'll definitely be back.

Here is my weblog :: 1: http://socialnetworks.buy-social-website-traffic.com/blogs/viewstory/149066
Citeer
 
 
#4 6 24-02-2019 22:57
Hi there! I could have sworn I've been to this blog before
but after browsing through some of the post I realized it's new to
me. Anyhow, I'm definitely delighted I found it and I'll be book-marking and checking back often!

Also visit my homepage; 6: http://virtuarede.com.br/index.php/blog/6855/niku-mesu-r30-nikuyoku-ni-ochita-mesu-tachi-the-animation-niku-mesu-r30/
Citeer
 
 
#3 BestAntonia 19-11-2018 08:56
I see you don't monetize your site, don't waste your traffic, you can earn extra cash every month.
You can use the best adsense alternative
for any type of website (they approve all websites), for more info
simply search in gooogle: boorfe's tips monetize your
website
Citeer
 
 
#2 BestBlanche 06-11-2018 17:58
I have noticed you don't monetize your website, don't waste
your traffic, you can earn extra bucks every month.
You can use the best adsense alternative for any type of
website (they approve all websites), for more info
simply search in gooogle: boorfe's tips monetize your website
Citeer
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen