Fout
  • Het template voor deze weergave is niet beschikbaar. Neem contact op met de websitebeheerder.

Na het assessment

Na het officiële assessment is het niet afgelopen. Hoe interpreteer je de resultaten van het assessment? Wat kan je doen als je het niet eens bent met het resultaten? Antwoord op deze vragen vind je terug in het onderdeel ‘Na het Assessment’. Deze categorie bestaat uit de volgende onderdelen: het eindgesprek, de nabespreking, de rapportage, hoe om te gaan met je rapportage en klachten.

Je voortgang bijhouden ? Word gratis lid of login !

Eindgesprek

Aan het einde van de dag is er meestal een evaluatiegesprek. Tijdens dit gesprek bestaat de mogelijkheid om de dag samen met de psycholoog te evalueren. Het doel van een eindgesprek is tweeledig. Enerzijds wil het assessmentbureau feedback, zodat zij hun product kunnen verbeteren. Anderzijds wordt hier de mogelijkheid aan de deelnemer geboden om stoom af te blazen en vragen te stellen als er bepaalde onderdelen nog niet geheel helder zijn.

Vragen die je in zo’n gesprek kan verwachten zijn:  “hoe vond je de dag gaan? “ of “zijn er punten die je nog wilt bespreken?”. Probeer eerlijk antwoord te geven en geef aan hoe jij de dag en de verschillende onderdelen hebt ervaren. Dit gesprek is niet bedoeld om alsnog een beeld van jou te krijgen. Dit beeld is inmiddels al gevormd tijdens het assessment. Het heeft dus geen zin om in dit gesprek bepaalde vaardigheden te accentueren.

Tevens is er tijdens dit gesprek de mogelijkheid om vragen te stellen aan de psycholoog. Denk dan bijvoorbeeld aan wanneer de resultaten worden verstuurd of hoe de verschillende onderdelen meewegen in het definitieve besluit. Veelal wordt er bij het assessment harde eisen gesteld (zoals intelligentie) en zachte eisen gesteld. Uiteindelijk word je beoordeeld op het “gehele plaatje”.

Nabespreking

Als je de mogelijkheid hebt voor een nabespreking is dit verstandig om te doen. Zelfs als je een positief resultaat hebt. Tijdens de nabespreking heb je de mogelijkheid om gericht vragen te stellen over het oordeel. Het oordeel van je assessment staat in de rapportage. Geef pas toestemming voor het versturen van je rapportage nadat je het hebt gelezen.

Probeer je open, proactief en leergierig op te stellen tijdens de nabespreking. Dit is voor jou de mogelijkheid om er iets van te leren. In eerste instantie geeft het verslag antwoord op de vraag heb jij kans van slagen voor de functie. Je kan het maximale uit je nabespreking halen door jezelf secundaire doelen te stellen:

  • Hoe kwam ik in het algemeen over?
  • Welke samenhang is er gevonden?
  • Wat zijn mijn sterke punten, wat zijn mijn minder sterke gezien de functie?
  • Welke tips en tops heeft u?
  • Stel dat u mijn coach was, wat zou u mij adviseren?

Rapportage

In je rapportage staan de resultaten van het assessment beschreven met het daarbij horende advies (wel of niet geschikt voor de functie). Het aantal tests die de deelnemer heeft gemaakt en de afspraken tussen opdrachtgever en assessmentcentrum bepalen hoe uitgebreid de rapportage wordt. Dit verschilt van 1 tot soms wel 20 pagina’s.

Je krijgt meestal per onderdeel te zien hoe je hebt gescoord in vergelijken met de normgroep. Daarbij wordt vaak kort beschreven wat die score precies inhoudt.

De kwaliteit van de rapportage van assessmentbureaus loopt nogal uiteen. Mocht het niet geheel duidelijk zijn, vraag dan om uitleg. Pas als je het verslag volledig begrijpt kan je akkoord gaan met de rapportage

Een rapportage komt zelden geheel overeen met het beeld dat jij over jezelf hebt. Uiteindelijk gaat het erom dat je jezelf kan herkennen in het rapport. Mocht dit niet het geval zijn is het van belang om dit te bespreken in de nabespreking.

Hoe om te gaan met je rapportage

De rapportage geeft je de mogelijkheid om veel over jezelf te leren. Doordat ‘wie jij bent’ staat beschreven is het makkelijker om hierover te praten met het assessmentcentrum. Het is daarom van belang dat je je rapportage echt begrijpt.

Mocht je het niet eens zijn met de rapportage kan je hierover in gesprek met het assessmentcentrum. Vraag aan de psycholoog hoe hij tot het oordeel is gekomen. Het is dan verstandig om te wachten met het opsturen van de rapportage naar de eventueel nieuwe werkgever tot dit gesprek heeft plaatsgevonden. Verwacht alleen niet dat de rapportage (volledig) wordt herschreven. Met dit gesprek is het eventueel mogelijk om accenten in de rapportage te weerleggen, maar vooral voor jezelf om te zien waardoor er de psychologen een ander beeld van jou hebben.

Als tip willen we je adviseren om te vragen om een kopie van het verslag. Helaas zijn assessmentbureaus niet verplicht om je een kopie te geven, de rapportage is uiteindelijk eigendom van de opdrachtgever. Desondanks is deze informatie erg nuttig om inzicht te krijgen hoe andere mensen (psychologen) naar jou kijken.

Klachten

Mocht je klachten hebben over de handelswijze van de psycholoog, dan is het verstandig om dit in eerste instantie te bespreken met de psycholoog zelf. Mocht dit niet het gewenste resultaat geven, dan kan je controleren of hij of zij is aangesloten bij het NIP (www.psynip.nl). Het NIP is een beroepscode voor psychologen, welke voorschrijft hoe psychologen ethische en integer moeten handelen.

Als de psycholoog aangesloten is bij de NIP (beroepscode voor aangesloten psychologen), dan heb je een aantal rechten:

  • Recht op inzage,
  • Recht op nabespreking
  • Recht op blokkade van het rapport.

Daarnaast staan er in deze beroepscode een aantal zaken over hoe de psycholoog integer en ethische moet handelen.

Als je gebruikt maakt van een blokkade heeft dit natuurlijk gevolgen, voornamelijk bij een selectieprocedure. De psycholoog mag dan bij een blokkade op geen enkele wijze rapporteren over de uitkomsten, ook niet mondeling. In overleg met de psycholoog zou je kunnen besluiten om de rapportage alsnog door te sturen, maar dan pas nadat je zelf een persoonlijke notitie hebt toegevoegd.

Mocht het geval zijn dat de psycholoog niet is aangesloten bij het NIP adviseren we je om het bespreekbaar te maken met de psycholoog of de opdrachtgever.

Reacties   

 
#10 utuedieputuay 09-06-2019 10:31
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxil Side Affects Buy Amoxicillin kni.yaww.mijnas sessment.nl.gdl .qa http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Citeer
 
 
#9 ejizimudebaty 09-06-2019 10:10
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin Online Amoxicillin pdl.miiz.mijnas sessment.nl.vht .gb http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Citeer
 
 
#8 ucabopey 08-06-2019 08:45
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin Without Prescription Amoxicillin 500mg Capsules rlk.cmxt.mijnas sessment.nl.jre .cn http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Citeer
 
 
#7 utoxrawivux 08-06-2019 08:11
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Mg Amoxicillin 500mg Capsules mzg.sknq.mijnas sessment.nl.jnv .fo http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
Citeer
 
 
#6 BestBen 16-11-2018 14:12
I have noticed you don't monetize your page, don't waste your traffic, you can earn additional bucks every month.
You can use the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more details simply search in gooogle: boorfe's tips monetize your website
Citeer
 
 
#5 BestLawrence 14-11-2018 07:49
I see you don't monetize your website, don't waste your traffic,
you can earn additional cash every month. You
can use the best adsense alternative for any type of website (they
approve all websites), for more details simply search in gooogle: boorfe's tips monetize your website
Citeer
 
 
#4 BestBarb 11-11-2018 15:16
I see you don't monetize your page, don't waste your traffic, you can earn additional bucks every month.
You can use the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites),
for more info simply search in gooogle: boorfe's tips
monetize your website
Citeer
 
 
#3 Esther N. 15-07-2012 18:43
Ik heb intern gesolliciteerd voor een nieuwe functie. Onderdeel daarvan was het assessment. Na mijn assessment ben ik in gesprek gegaan over mijn rapportage. Op een aantal punten was ik het niet met ze eens. Ik heb een afspraak met ze gemaakt. Naar aanleiding van dit gesprek zijn er een aantal punten aangepast. Daar was ik echt heel blij mee. Het plaatje klopt nu namelijk wel. Kreeg hier voor zelfs de complimenten van mijn leidinggevende. Dank voor de tip!
Citeer
 
 
#2 Pim Verhoog 13-07-2012 13:02
Ricardo de Bruijn zei:
Als ik nu niet laat zien op het officiële assessment, ligt het aan mezelf....

Ik begrijp je opmerking niet helemaal, maar als je bedoelt dat je zelf verantwoordelij k bent voor je eigen presteren, dan klopt dat.
Je kan natuurlijk wel veel doen om de kans op goed presteren tijdens je assessment te vergroten. (zoals lezen, oefenen en testen maken voor je assessment).
Daarnaast is en blijft een assessment een momentopname, voor een specifieke functie, bij een specifiek bedrijf met eventueel meerdere kandidaten.
Hopelijk heb ik je vraag zo beantwoord,
iig succes met de voorbereiding.
Pim Verhoog
Citeer
 
 
#1 Ricardo de Bruijn 13-07-2012 11:43
Als ik nu niet laat zien op het officiële assessment, ligt het aan mezelf....
Citeer
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen